Mercedes laat 510 pk sterke 4.0 V8 los op de wereld. [Video]

amg-4liter-v8-twinturbo

We hoeven niet meer te gissen naar de krachtbron van de opkomende AMG GT, Mercedes gaf alle info vrij van de nieuwste motor in de familie. 4-liter groot, turbogeladen en 510 pk.

Het bleef lang gissen naar het aantal pk's dat de spirituele opvolger van de SLS AMG ging krijgen. Nu weten we het, de AMG GT beschikt over een Twinturbo 4.0-liter grote V8 met een stevige 510 pk en 650 Nm koppel. Het volle bos pk's komen los bij 6.250 opm, het maximale koppel nestelt zich tussen de 1.750 en 4.750 opm.

Nano-slide technologie

De motor is gloednieuw, Euro 6 klaar en krijgt intern de typebenaming 'M178'. Enkele opvallende kenmerken zijn de cilinderwanden met 'nano-slide coating' (lees: zo weinig mogelijk frictie), een gewicht van 209 kilogram en de 'dry-sump' technologie waardoor er geen oliecarter meer nodig is. Belangrijkste voordeel daarvan is dat de motor lager kan ingebouwd worden, zo'n 55 millimeter om exact te zijn. Scheelt weer wat om het zwaartepunt laag te houden.

In productie

De motor gaat zijn weg vinden naar menig Mercedesmodel - en dan vooral de AMG's. De eerste wagen die ervan kan genieten is de opkomende AMG GT. Die kunnen we in september verwachten op het autosalon van Parijs. Daarna maakt hij zijn opwachting in de C 63 AMG.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:50
afbeelding van Techno Patat

Hupla, 510pk in de volgende C63? Dat menen ze niet :p? Daar sta ik dan met m'n 507 droom :(!

Nee serieus, klinkt veelbelovend :-)! Is deze nu eigenlijk volledig door AMG ontwikkeld? Of is het net als de 2l .45 AMG gebaseerd op een blok?

Ik zie vooral grote tuningsmogelijkheden :P! .63 auto's die vlotjes door de 600pk gaan zijn geen uitzonderingen, de kosten zijn er dan ook wel naar! Met dit moet het wat makkelijker worden niet :P?

Waxweazel 19:51
afbeelding van Waxweazel

Waar vroeger het Japanners waren die zo hard getuned werden, zullen nu dankzij de Turbo-motoren eens heel plezant kunnen worden in tuningland !

Waxweazel 19:50
afbeelding van Waxweazel

Ik vraag me af in welke modellen deze motor zal komen te liggen ?
Enkel de AMG-versie van de C-Klasse en de nieuwe AMG-GT ?

Het vorige 6.2 V8 blok lag in bijna elke model van Mercedes, met of zonder compressor.
Kostenbesparend was het toen, maar nu ?

Techno Patat 21:49
afbeelding van Techno Patat

Kostenbesparend niet echt hoor, als je weet wat voor aanpassingen ze soms moesten doen om het te doen passen :P! Vooral bij de C63 dan. Het was puur voor de coolness dat ze dat gedaan hebben. Iedereen was zo lyrisch over dat M156 blok dat ze het overal in lepelden omdat ze goed genoeg beseften dat dat blok hun sterkste troef was :P!

Ik denk: SLK, C-klasse, GT AMG en misschien nog enkele auto's zonder echte AMG badge (ik denk dan aan E-klasse amg-sport ofso?).

En ik vind het allesinds leuk dat kostenbesparen niet in de weg van hun motoren staat. Want dat de M-productjes nu geen eigen motor meer krijgen is ronduit jammer, het waren bijna allemaal pareltjes :( (vandaar wslk dat ze dit 'nieuws' rondsturen, om duidelijk te maken dat ze BMW's weg niet inslaan ;-)! )

Waxweazel 10:01
afbeelding van Waxweazel

Blijkbaar was ik al vergeten dat deze nieuwe 4.0 VG AMG-motor ook in de toekomstige Aston Martins zal komen te liggen !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws