Officieel: Elemental RP1 is 280 pk sterk Brits trackdayspeeltje

elemento-rp1_01

Het Britse Elemental Motor Company heeft vandaag het doek gehaald van hun RP1. Een straatlegaal trackdayspeeltje met stevige technologie en een 2.0 Ecoboost-motor van Ford.

Het carbon/ aluminium gevaarte moet het gaan opnemen tegen de KTM X-Bow, Arial Atom en BAC Mono. Zowel op als naast het circuit. Want deze RP1 is straatlegaal. Al raden we aan om een helm te dragen.

Eibach, Nitron, Caparo

Het lijstje van onderdelen is op z'n minst indrukwekkend op de RP1. Zo zit er achteraan een double whisbone opstelling met veren van Eibach en dempers van Nitron. Remkracht van dienst komt dan weer van Caparo met 280 mm remschijven en stevige remzadels. Die zitten verstopt achter de 17-duims velgen omhuld door 235/45R banden.

280 pk

Door de bouw van het subframe is het mogelijk om verschillende motoren in deze open racer te lepelen. Toppertje is een tweeliter EcoBoost uit de Ford-stal die 280 pk loslaat op de achterwielen. Mag het wat braver, dan is er ook nog de keuze uit de 1.0 driecilinder EcoBoost (ook uit Fordland) en een 999cc motorfietsmotor van een Honda Fireblade. Al deze motoren worden gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak met zes verzetten.

Een kostprijs heeft deze RP1 nog niet, de productie zou dan weer in de zomer van volgend jaar van start gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws