Beetle Dune komt in 2016

volkswagen-beetle-dune-concept_01_0

Ken je de Beetle Dune Concept nog die Volkswagen dit jaar voorstelde op het autosalon van Detroit? Die stoerdere Beetle op hogere pootjes zal in productie gaan. Beachboys, maak jullie surfplanken al maar nat.

Een Beetle die het beter offroad doet net zoals een Buggy, het concept kan niet simpeler zijn. Toch heeft het in het hoofdkwartier van Volkswagen lang geduurd voor deze wagen groenlicht kreeg. De 'offroad-Beetle' (met een kleine 'o') zal niet door het leven gaan als Cross-variant - zoals de meeste van zijn stalgenoten -, maar wel als Beetle Dune. Althans, dat hopen we toch.

Vooral visuele trekpleister

Het uiterlijk zal primeren op deze ruigere Beetle. Vierwielaandrijving moet je namelijk niet verwachten - anderzijds, verras ons VW. Denk eerder aan stevigere bumpers, chromen beschermplaten rondom en opvallende kleurtjes. Daarbij komt de productieversie er ook als cabrio. Vergelijkbaar met hetgeen Opel doet met de Adam Rocks.

Begin 2016 kunnen we deze Beetle-variant verwachten op de plaatselijke stranden. Onderstaand filmpje hint openlijk naar die productieversie:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws