Hennessey gaat voor 466 km/u met Venom F5

hennessey-venom-5_02

Recordjes zijn er om te breken. En als je toch bezig bent, waarom niet meteen jouw eigen record breken? Begin dit jaar haalden ze bij Hennessey met de Venom GT een topsnelheid van 435,2 km/u. Nu hebben ze een gloednieuwe kar, de Venom F5, waarmee ze een snelheid van 290 mph (466.71 km/u) willen halen.

Weet je nog toen de hele wereld gek werd van de 407 km/u die de Bugatti Veyron kon halen? Die fase zijn we al lang voorbij. Met de Venom F5 gaat Hennessey een snelheid halen van zo'n 466 km/u. De 500 komt in zicht...

7.0-V8

Waar de Venom GT nog een serieus uitgebouwde Lotus was, krijgt de Venom F5 een totaal herwerkte body die het weerstandscoëfficiënt van 0.44 naar 0.40 moet brengen. Een speciale onderkant, en aerodynamische spoiler moeten toch voor genoeg neerwaartse kracht zorgen zodat het geheel niet richting de zon katapulteert.

hennessey-venom-5_02

Het kloppend hart is een doorontwikkelde TwinTurbo V8 met een inhoud van zeven liter. Geschat wordt dat de ingenieurs bij het merk het aantal paarden op 1.400 stuks krijgen. Niet slecht voor een wagen met een gewicht van 1.300 kg.

Met automaat

Een andere grote verandering is het toevoegen van een automaat. Daardoor zou de kar nog sneller moet kunnen accelereren. Daarnaast krijgt de wagen ook een speciale tractiecontrole. Kwestie van het ding überhaupt een bocht om te krijgen. Verwacht het record nog niet te vlug, pas in 2016 zullen de leveringen beginnen van deze Venom F5.

hennessey-venom-5_02

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin300 08:35
afbeelding van Kevin300

Da moet toch echt zot zijn ze die snelheid!

Quin 12:34
afbeelding van Quin

Eerst een recht stuk (of zoutvlakte) vinden waar je dat uberhaupt kunt halen :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws