Range Rover Sport SVR is snelste productie-SUV op Nürburgring

range-rover-sport-svr-2

De Range Rover Sport SVR heeft een record gezet op de Nordschleife van de Nürburgring: 8 minuten 14 seconden. Daarmee is het model de snelste productie-SUV ooit op de ring.

De ingrediënten heeft hij. Met een 5.0 liter Supercharged V8, die we kennen uit meerdere Jaguar/Land Rover modellen, heeft hij de beschikking over 550 pk, dat is 40 pk meer dan de standaard V8 Supercharged.

Bij Land Rover zijn ze alvast blij met de prestatie op de Ring. Hiermee hebben ze kunnen bewijzen dat een rasechte vierwielaandrijver ook een snelle rijder kan zijn.

Auto’s worden steeds sterker, betrouwbaarder en sneller tijdens de ontwikkeling op het 21 km lange en meer dan 70 bochten tellende parcours. Wij wilden zien of een SUV zich als een sportauto kon gedragen op dit uitdagende circuit. De resultaten zijn spectaculair en de Range Rover Sport SVR heeft zijn fantastische prestatiecapaciteiten op de weg succesvol gedemonstreerd.” aldus Mike Cross, Chief Engineer Vehicle Integrity.

Voor de productie van de Range Rover Sport SVR schakelden ze de hulp in van Jaguar en Land Rover's Special Operation Team. Zij kregen de doelstelling de meest prestatiegerichte Range Rover Sport ooit te bouwen.

De Range Rover Sport SVR wordt leverbaar vanaf 2015.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws