2015 Aston Martin Vanquish en Rapide S zijn zuiniger en sneller

astonmartin-vanquish-2015-1

Aston Martin verbetert twee toppers uit haar gamma op technologisch vlak, de Vanquish en Rapide S worden zuiniger en sneller in het modeljaar 2015. Daarnaast voorzien ze wat extra lakkleuren.

Grootste nieuwigheid is de nieuw ontwikkelde Toutronic III achttraps automatische versnellingsbak van ZF. Die versnellingsbak, die drie procent lichter is dan zijn voorganger, brengt de Rapide S en Vanquish een halve seconde sneller naar de 100 km/u, respectievelijk betekent dat 4,2 en 4,1 seconden. De topsnelheid van beide wagens is ook opgekrikt naar 322 km/u.

Sneller, maar ook zuiniger. Want dankzij de nieuwe technologie is hij elf procent zuiniger met benzine waardoor hij op papier nu gemiddeld 9,9 liter verbruikt. De CO2 uitstoot daalde met tien procent tot 298 g/km voor de Vanquish en 300 g/km voor de Rapide S.

De ingenieurs zijn er ook in geslaagd de gasdruk in de uitlaat te verlagen waardoor de Vanquish 3 pk en de Rapide S 2 pk extra krijgt. Iets relevanter is de 10 Nm koppel die beide wagens er daardoor bij krijgen.

Verder werd ook het motormanagement licht aangepast, heb je de beschikking over nieuwe tienspaaks-velgen en nieuwe kleuren voor interieur en exterieur.

Levering van de nieuwe Aston Martins starten in het derde kwartaal van dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws