McLaren 650S Sprint is het nieuwe trackspeeltje

mclaren-650s-sprint-002

De McLaren 650S Sprint is niet meteen de meest sexy naam, maar het dekt de lading wel: een trackversie van de standaard McLaren 650S.

Om de McLaren 650S circuitklaar te maken hebben ze het interieur verbouwd tot het hoogst nodige, daardoor wonnen ze al snel enkele kilo's. De Sprint krijgt een door de FIA goedgekeurde rolkooi mee, carbon kuipzeteltjes en de bestuurder kan zich vastklikken met een zespuntgordel. Zaken als vloermatjes, het infotainmentsysteem of airbags zijn er met een Britse cricketworp uit gezwierd.

Technisch staat hij iets lager op de grond dankzij een nieuwe vering en werd het ProActive Chassis Control afgesteld voor het circuit. Onder de kap blijft de 3.8 V8 zorgen voor het vuurwerk. Om die V8 op de juiste temperatuur te houden werd dezelfde radiator als in de GT3 gebruikt. Voor de nodige koeling doen ze beroep op nieuwe luchthappers langszij en in de motorkap, ook die werden van de GT3-variant geleend. De versnellingsbak krijgt ook een kleine update waardoor de verzetten iets sneller zijn, net als het remsysteem dat ook aangepast moest worden voor de juiste circuitervaring.

McLaren 650S Sprint

Esthetisch valt de carbon spoiler achteraan op voor betere downforce/aerodynamica en de nieuwe 19 inch velgen met center-lock behuisd in nieuwe Pirelli banden.

McLaren neemt de 650S Sprint mee naar Pebble Beach. In Engeland zal hij zo'n 250.000 euro kosten.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws