Ook Volvo doet mee aan driecilindertrend

volvo-range

In 2016 kunnen we ons aan de eerste Volvo met een driecilinder verwachten, dat heeft het merk bevestigd. Tegen 2020 zou er een hele motorenfamilie bestaan rond de driecilinder.

Driecilinders, vroeger nog bestempeld als het einde van auto's, ondertussen gemeengoed. Ook Volvo ziet de toekomst er van in. Derek Crabb, de man die beslist over de motoren van Volvo, heeft bevestigd dat er ééntje op komst is. Initieel eentje op benzine, op lange termijn ook dieselvarianten.

Ook in de S60 en V60

Dat het merk geen vrees heeft om de torretjes in hun grotere wagens te gebruiken wist Crabb ook te zeggen: 'De 1.5-liter driecilinder met turbo zal geïntroduceerd worden bij de S60, V60 en onze Mid-size SUV (lees: XC60). Voor de grotere wagens blijven we echter viercilinders gebruiken. Dat heeft niets te maken met het gebrek aan kracht, maar wel met het koppel van die motoren'

Daarbij is het ook niet ondenkbaar dat de driecilinder belangrijk zal zijn voor een resem aan hybridemodellen. In 2020 zou een driecilinder in een Volvo wel eens doodnormaal kunnen zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws