Met alle Chinezen: Infiniti ESQ

infiniti-esq-compact-crossover-1

Infiniti heeft zopas het doek van de ESQ gehaald. Dat is een model dat bestemd is voor de Aziatische markt, voor China in het bijzonder. Maar ken je hem niet ergens van?

De ESQ is namelijk gebaseerd op de Juke van moedermerk Nissan. En voor de gelegenheid kozen ze de krachtigste versie, de Nismo, als basis. Daardoor mag deze Infiniti ESQ met een 1.6 turbo uit de Renault-stal de baan op. Hij produceert 200 pk en 250 Nm, gekoppeld aan vierwielaandrijving en een CVT-versnellingsbak.

Veel werd er niet gedaan om hem de Infiniti-identiteit mee te geven, enkel de logo's werden veranderd en de aanbod aan carrosseriekleuren en uitrusting werd wat aangepast. Opvallend is ook dat Infiniti niet de recent gefacelifte Juke als basis koos, maar wel de versie voor de facelift. Wil je die dus nog kopen, moet je even de oversteek naar China wagen. Over oversteken gesproken, aan het navigatiesysteem te zien werden de foto's ergens midden op zee gemaakt.

infiniti-esq-compact-crossover
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JDV 20:28
afbeelding van JDV

Heeft Nissan zelf geen 1,6 turbo in de Juke steken?

Sven 21:14
afbeelding van Sven

De 1.6 turbo waar we naar refereren is inderdaad de motor die ook onder de Juke zit. Het gaat eigenlijk om een samenwerking van beide merken, waarbij het ons niet helemaal duidelijk is wie nu net zijn naam op de motor mag plakken. Renault noemt het de M Motorreeks, specifieker de M5M voor deze 1.6 turbo met 200 pk, Nissan heeft het over hun MR-motoren, al gaat het dus om dezelfde motor.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws