Ford begint aan productie van de Mustang

2015-ford-mustang-production-at-flat-rock-assembly-plant-michigan

Ford is in Michigan begonnen aan het in elkaar zetten van de Mustang. In de Flat Rock Assembly Plant rolden de eerste exemplaren van de band. In Europa is het nog even wachten tot de eerste boot met Mustangs arriveert.

De eerste Mustang GT werd in januari al geveild voor 300.000 dollar, andere gelukkigen konden eerder tijdens de finale van de Champions League al een exemplaar bestellen. Op dit moment wordt de Mustang in drie versies gebouwd: als V6, als EcoBoost of als V8 GT. De eerste krijgt 300 pk, de tweede heeft er 310, de derde mag 435 paarden loslaten.

Prijzen in Europa zijn nog niet bekend, op de Belgische marktlancering is het ook nog even wachten. Kandidaat-kopers moeten dus nog even geduld oefenen en kunnen voorlopig enkel hun stuur opeten als ze de prijzen van de Mustang in de USA zien. Daar kost hij 24.425 dollar in basistrim, tot 32.925 dollar voor de 5.0 V8. Voor dat geld moet je het bij ons doen met een Golf GTI.

2015-ford-mustang-production-at-flat-rock-assembly-plant-michigan

De Flat Rock Assembly Plant bouwt de Mustang alweer sinds 2005. In de vestiging zijn zowat 3.000 werknemers in dienst. Zij bouwen daar onder andere ook de Fusion, een model dat binnenkort bij ons verschijnt als Mondeo, eindelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws