Stoelendans bij Ferrari na ruzie

ferrari-458-speciale

De flamboyante Luca di Montezemolo mag op zoek naar ander werk. Nadat hij het Ferrari in de afgelopen 20 jaar tot één van de winstgevende afdelingen van Fiat maakte, vindt moederconcern Fiat het genoeg geweest.

di Montezemolo wordt opgevolgd doot Fiat topman Sergio Marchionne. Dat is opvallend, want de afgelopen weken lagen beide heren met elkaar in de clinch. De visie van de twee over het sportwagenmerk verschilde dusdanig dat de functie van di Montezemolo onhoudbaar werd. De Ferrari-baas wilde de exclusiviteit behouden, terwijl Marchionne eerder andere luxewagenmerken wil gaan bekampen. Ook het feit dat Ferrari de laatste tijd geen winst in de F1 meer kan voorleggen, verhoogde de druk.

Luca di Montezemolo stond 20 jaar aan de top van Ferrari. Hij was al sinds 1973 in dienst bij Ferrari, onder meer als rechterhand van oprichter Enzo Ferrari. Tussen 1997 en 2005 stond hij ook aan het hoofd van Maserati. Hij legt zijn functie volgende maand neer.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Stealth 12:15
afbeelding van Stealth

Oei, beancounter Marchionne aan het hoofd. Dan zal er maar één ding belangrijk meer zijn, hoeveel kost het en hoeveel brengt het op.

Uw reactie