Opel komt naar Parijs en brengt mee... een dieselmotor!

2013_opel_insignia_facelift_004

Opel maakt bekend dat ze op het autosalon van Parijs een nieuwe dieselmotor voor zullen stellen. Het gaat om een 2.0 CDTI met 170 pk. Hadden ze zo eentje al niet? horen we je vragen. Jawel, maar nu is er dus een nieuwe generatie opgestaan.

De nieuwe 2.0 CDTI komt volgens Opel aan de top van hun dieselaanbod. Kenners weten natuurlijk dat ze dan de 195 pk sterke 2.0 CDTI vergeten. De 170 pk sterke dieselmotor krijgt een koppel van 400 Nm, dat is zowat 13 procent meer dan de huidige, terwijl het verbruik en de CO2-uitstoot dalen. Ook de geluidstechnici hebben hun best gedaan, want motorgeluid en trillingen zouden verder gereduceerd worden.

De nieuwe 2.0 CDTI met 170 pk debuteert tijdens het autosalon van Parijs en zal geïntroduceerd worden in de Insignia en Zafira Tourer. Hij komt boven de 1.6 CDTI in het gamma te staan.

De motor werd ontwikkeld door ingenieurs uit Turijn en Rüsselsheim en zal worden geproduceerd in de Opelfabriek in het Duitse Kaiserslautern. Hij wordt gekenmerkt door een nieuw ontworpen verbrandingskamer, geherprofileerde inlaatpoorten en het nieuwe brandstofinjectie­systeem met 2.000 bar en tot 10 injecties per cilindercyclus. Het verschil zit 'm in de kleintjes

Verder werd de EGR-module gebaseerd op een nieuw radiatorconcept in roestvrij staal dat een koelefficiëntie van bijna 90 percent levert. Hoe dat in bereikt wordt? Dankzij een geïntegreerde, watergekoelde EGR-omloopklep die de drukval minimaliseert, het gesloten controlesysteem biedt ook een aanzienlijke verbetering in de afweging tussen stikstofoxyden en partikels (NOx/PM trade-off) onder wisselende rijomstandigheden terwijl het systeem het beheer van de uitstoot van koolwaterstof (HC) en koolmonoxide (CO) verbetert. Daardoor voldoet de motor aan de Euro 6-normen die sinds kort van kracht is.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws