Citroën maakt van DS apart merk

citroen-ds-divine-concept_02

De geruchten zwollen al langer aan, maar nu is het zeker: vanaf volgend jaar zal DS een premium alleenstaand merk zijn. Daarmee hoopt Citroën tegen 2020 een geduchte rivaal te hebben voor Audi.

Het was PSA-baas Carlos Tavares die het nieuwtje wist te zeggen. 'Vanaf 2015 zal DS losgemaakt worden van Citroën. Dat wil niet zeggen dat er aparte platformen of verschillende dealers komen, maar wel dat er verschillende bouw- en technologische standaarden zijn', aldus Tavares.

Het Franse merk hoopt op die manier terug een premium luxemerk op de markt te zetten dat op een gelijk niveau staat met de gevestigde Duitse waarden. Al willen ze niet concurreren, eerder een lekker eigenzinnig Frans alternatief bieden. Tavares denkt er dan ook niet aan om dezelfde volumes te draaien dan pakweg Audi. 'Het succes van het merk zal gemeten worden in winst per model', verduidelijkt hij. 'We hopen dan ook grote marges te kunnen hanteren'

citroen-ds-divine-concept_02

Vooral China in het vizier?

Het is natuurlijk niets nieuw, Audi is tenslotte ook de uptownbroer van Volkswagen. Bij Fiat hebben ze dan weer Abarth als apart merk en ook de Dodge Viper werd tijdelijk onder de SRT-vlag verkocht (zonder Dodge). Al duurde dat liedje niet lang.

Om een grotere impact te maken zal de DS-lijn alvast groeien naar zes modellen in de toekomst. Denk daarbij aan de DS9 en de DS 6WR. Niet toevallig twee modellen voor China. Het is dan ook duidelijk dat heel de DS-lijn vooral in China naam moet maken. Europa zou dan weer een Fiat 500-rivaal krijgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws