Officieel: Kia Sorento (2014)

kia-sorento-2014_01

In augustus moesten we het nog doen met enkele plaatjes, nu krijgen we alle info over Kia's grootste SUV. Net op tijd voor het autosalon van Parijs.

Dat het Kia's grootste SUV is, wordt meer dan ooit duidelijk. Tegenover de vorige generatie lappen de Zuid-Koreanen maar liefst 8 centimeter extra wielbasis erbij. Daardoor komt het totaal op 2,79 meter te liggen. De 15 millimeter lagere daklijn moet de Sorento dan weer een meer dynamische aanblik geven. Maar niet getreurd, hoewel het dak werd verlaagd belooft Kia meer hoofdruimte voor de inzittenden. De magie van Kia.

Ben jij dat Volkswagen?

Uiterlijk is het eerder een evolutie van het vorige model. Dat is daarom niet slecht, want door wat precies geplaatste lijnen ziet-ie er strakker uit dan ooit. Dat de lichten achteraan dan zo van een Volkswagen lijken geplukt, dat laten we als voer voor complottheorieën. Vooral het interieur zet een serieuze stap voorwaarts. Weg zijn de wat oubollige bedieningselementen en in de plaats krijg je een heerlijk ruim aanvoelend interieur met stevig infotainmentscherm.

kia-sorento-2014_01

Verder vernieuwingen zijn onder meer een Around-View-Monitor die via vier camera's een beeld op het schermpje tovert van bovenaf de wagen (zo lijkt het alleszins). Andere nieuwigheden zijn een Adaptive Smart Cruise Control, Lane Departure Warning System en Blind Spot Detection.

kia-sorento-2014_01

Voor-en achterkap

Voorin kan je drie motoren tegenkomen. Benzinesnuivers kunnen kiezen uit een 2.4-liter GDI met 188 pk en 240 Nm. Al is het nog maar de vraag of die in België beschikbaar wordt. Dieselaars hebben een 2.0 of een 2.2 CRDI ter beschikking. Die leveren respectievelijk 185 pk (400 Nm) en 200 pk (440 Nm). Achterin krijg je dan weer 90 liter meer kwijt in de koffer. 605 liter om exact te zijn. Begin 2015 kan je hem tegenkomen bij de dealers.

kia-sorento-2014_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws