Goodyear Ultragrip 9 heeft twee gezichten

goodyear-ultragrip-9-2014-4

De winter komt eraan en dan is het weer tijd om aan winterbanden te denken. Niet verwonderlijk dat Goodyear exact nu haar nieuwe UltraGrip band lanceert. Versie negen onderscheidt zich van zijn voorganger door twee verschillende profielen aan te bieden, afhankelijk van de afmetingen van de band.

Niet alleen de afmetingen, ook de snelheids- en laadindex van de band spelen een rol in het bepalen van het profiel. En behalve dat varieert het karkas van de band ook nog eens. Het aantal lamellen wordt daarbij nog eens herzien, tegelijk met de afdruk ervan en de aangrijpkracht. Voor meer grip bij lage temperaturen werd de weekmaker in het bandenrubber ontwikkeld op basis van plantaardige olie, in combinatie met hars voor tractie op nat wegdek.

Wie wil zien hoe fel zijn band al versleten is, kan kijken naar de sneeuwvlok - typerend voor winterbanden - die 'smelt' naarmate de UltraGrip 9 verder slijt en laat je op die manier weten wanneer het weer tijd is om voor een nieuw setje banden te gaan kijken.

goodyear-ultragrip-9
goodyear-ultragrip-9
goodyear-ultragrip-9
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws