Daimler heeft geen plannen om Aston Martin op te kopen

astonmartin-amg

In een recent interview met het Britse Autocar vertelde Daimler CEO Dieter Zetsche dat er geen plannen zijn om het sportwagenmerk Aston Martin op te kopen, ondanks hun nauwe samenwerking.

Voorlopig blijft Aston Martin dus nog onafhankelijk, al lijkt het alleen een kwestie van tijd te zijn. Het moederbedrijf Daimler achter onder andere Mercedes-Benz en Smart is voorlopig niet geïnteresseerd in Aston Martin, niet alleen omdat ze dan bij Mercedes zouden kunnen afwijken van hun core-business maar vooral omdat Zetsche van mening is dat Aston onafhankelijk beter zou varen. Daimler heeft sinds juli wel vijf procent van alle aandelen in het Britse merk.

Een uitgebreid technisch samenwerkingsverband blijft mogelijk, onder andere door samen nieuwe modellen te gaan ontwikkelen, iets dat Aston Martin broodnodig heeft. Het merk vierde vorig jaar nog hun 100-jarig bestaan maar heeft te kampen met verkopen die maand-op-maand verminderen tegen over het voorgaande jaar. Recent stelden ze nog de Lagonda voor, een exclusieve limousine voor het Midden-Oosten.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws