Honda Accord verdwijnt volgend jaar uit Europa

honda-accord-type-s-7

De Honda Accord moet wel de meest miskende sedan in Europa zijn. Volgend jaar staakt Honda dan ook de productie zonder een opvolger te voorzien.

'Februari volgend jaar zal de laatste maand van productie zijn voor de Europese Accord', aldus Stephen Collins, hoofd van Honda Australië. Een opvolger staat niet op de planning. En hoewel de Accord nooit een topper was spreken ze bij Honda toch niet van een flopper (wat had je gedacht?): 'Na twee generaties hebben we 60.000 exemplaren verkocht in Europa. Dus we kunnen alvast niet klagen'

Nu ja, wij zijn er zeker van dat het ergens toch knaagt bij Honda, want de Accord was alles behalve een slechte wagen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
DasHaus 11:48
afbeelding van DasHaus

Jammer, ik was fan. Maar is er enkel sprake van de stopzetting van de euro-accord en gaat Honda het VS-model mondiaal verkopen, of gaan we als europeaan helemaal geen D-segmenter meer kunnen kopen bij Vlaanderens favoriete grasmaaierproducent?

B4 21:15
afbeelding van B4

Niet vergeten dat men in Australië enkel de sedan verkocht, en dan enkel als benzine. Maar voor Europa is het nog niet geweten wat er met de Accord gaat gebeuren. Onze Europese Accord is ook gekend in meerdere Aziatische landen, waaronder thuisland Japan, als Euro Accord.

Rintie 16:36
afbeelding van Rintie

Ja, in Vlaanderen moeten ze een BMW, een AUDI of een MERCEDES hebben. Zo zullen ze natuurlijk nooit weten hoe goed die ACCORD wel is.

Kevin300 17:12
afbeelding van Kevin300

das echt spijtig

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws