C4 Cactus vliegt de deur uit, Citroën voert de productie op

citroen-c4-cactus_04

Je mag nogal twijfelachtig staan over zijn looks, de Citroën Cactus C4 lijkt een verkoopsucces te zijn. De productie in Villaverde zal dan ook opgeschroefd worden met 20 procent.

Citroën heeft een goede gok gedaan met de C4 Cactus. Althans, als je op de verkoopcijfers moet afgaan. Het merk kon een dertien in een dozijn kleine crossover maken, maar ging toch de gewaagde kant op met zijn aparte styling en airbumps op de gehele carrosserie. En die airbumps worden in volle galop geïnstalleerd in de Villaverde fabriek in Spanje.

Werknemers zullen in november gevraagd worden om ook zaterdag te komen werken. Binnenkort wordt de productie opgeschroefd met 20 procent omdat het model gaandeweg in heel Europa wordt gelanceerd. Vooral in eigen land blijkt de C4 Cactus succesvol te zijn dankzij zijn lage prijs van 13.950 euro, al hebben we in eigen land ook niet te klagen. Analisten gokken - want dat doen analisten - dat Citroën jaarlijks zo'n 50.000 tot 100.000 exemplaren zal slijten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 10:38
afbeelding van Adriaan

Spuuglelijk, zeker in de kleurschakkering dat ik daarnet gezien heb, grijse basiskleur, grijze airbump's, nop een auto precies uit de jaren 80. En net dat maakt hem cool, ze hebben eindelijk sinds lang het nog eens aangedurft om met iets echt speciaals af te komen. Ik vind het een schitterend (maar toch lelijk :p) autoke :p
Wil er wel eens een testrit mee doen (maar dat is stiekem vooral door de grote voorzetel :p)

Carlos 11:04
afbeelding van Carlos

RAAR!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws