Victor Muller verliest rechtszaak van $3 miljard tegen GM

victormuller

De hoop van Victor Muller om 3 miljard dollar te ontvangen van General Motors als schadevergoeding voor het blokkeren van de verkoop van Saab is voorgoed teniet gedaan. Ook in hoger beroep kreeg Victor Muller ongelijk.

In 2010 kocht onze Nederlandse vriend Victor Muller het in nood zijnde Saab over met Spyker. Niet veel later bleek die aankoop niet de meest winstgevende eigenschappen te hebben, in 2011 al zocht hij naar een nieuwe eigenaar. Al snel kwam hij in gesprekken met enkele Chinese geïnteresseerden.

Muller had een licentie van General Motors-Saab in bezit voor het gebruik van technologie en dacht die licentie te kunnen doorverkopen aan de Chinezen. Dat was tegen de zin van de Amerikanen die vreesden dat hun technologie zo in handen zou komen van concurrenten. General Motors trok de licentie in en Victor Muller had plots niets meer om te verkopen. Hij betichtte General Motors ervan de verkoop van Saab te boycotten en spande de Amerikanen een proces aan ter waarde van drie miljard dollar.

Die eerste rechtszaak werd in het voordeel van General Motors gepleit. Muller ging in beroep en krijgt daar nu opnieuw de deur in het gezicht. De Nederlander verliest zijn rechtszaak en heeft geen poot om op te staan.

Een serieuze tegenvaller, want Muller kon het geld goed gebruiken. De productie van Spyker ligt immers al een tijdje stil...

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin De Smet 09:40
afbeelding van Kevin De Smet

Too bad, hij moest maar niet zitten lullen met SAAB zijn affaires.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws