Officieel: Ford Shelby GT350 Mustang (2014)

ford-shelby-gt350-mustang-2014_01

Geen Mustang zonder GT350-derivaat. Gisteren werd hij voorgesteld, vandaag hebben we alle informatie en scherpe beelden. Wat je moet onthouden bij deze GT350? De atmosferische 5.2-liter V8.

Mustang, Mustang, Mustang... het lijkt wel of persberichten worden gekaapt door den Amerikaan. Het laatste nieuwtje uit het land van de Fordiaanse Pony is deze Shelby GT350, een atmosferisch meesterwerk dat hulde brengt aan Carrol Shelby.

+500 pk

We durven niet zeggen dat dit de snelste Mustang is van Ford. Want de King Cobra-variant doet het met +600 pk en RTR pompt hem op tot +700 pk. En in tegenstelling tot wat je denkt kan je die laatste gewoon bestellen bij de Ford-dealer (bij sommige toch). Wat deze GT350 dan is? Een Mustang voor liefhebbers van atmosferisch speelgoed, want onder de powerdome sluimert +500 pk uit een nieuwe 5,2-liter V8. Die stuurt zijn kracht via een manuele zesbak door naar de achterwielen.

ford-shelby-gt350-mustang

Voor wat baldadig schuifgedrag werd er een Torssen-differentieel geïnstalleerd en kan je de tractiecontrole iets vergevingsgezinder instellen.

Met die heerlijke blauwe streep

Uiterlijk herken je de GT350 aan de stevigere voorbumper en de vier uitlaatdempers achteraan. Afwerken doen ze bij Ford met typerende Cobra-badges. Wil je ons plezieren, dan neem je hem in het wit met de blauwe streep. Op die manier viert het Shelby-gehalte hoogtij. Binnenin opteert Ford voor zitmeubilair van Recaro en krijg je unieke metertjes op het dashboard. Zeer fraai allemaal.

ford-shelby-gt350-mustang
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws