Dit is de nieuwe Skoda Superb! in schetsvorm...

skoda-superb-drawing-2014_01

Hij is misschien niet zo spannend als de nieuwe Audi RS 3, maar maak je geen illusies. Voor de Volkswagen-groep is de Superb een stuk belangrijker. Dankzij een eerste schets kunnen we nu diens design zien. Eentje dat zwaar geïnspireerd is op de Vision C concept.

'De beste Skoda ooit', daarmee pakt het Tsjechische merk uit. Of 'ie de beste wordt, dat moet de toekomst uitwijzen, wel weten we dat de Superb weer een stukje groeit om meer dan ooit het budgetbewuste alternatief te worden voor de Audi's A6, BMW's 5 Reeks en Mercedes' E-Klasse te worden van deze wereld. Onderhuids zal de grootste Skoda alvast op het MQB-platform staan en 75 kg minder wegen dan zijn voorganger.

Production C

Visueel leent de Superb enorm veel lijnen van de Vision C concept. Zo zien we de Tornadolijn op de flanken die hem breder doen lijken dan hij eigenlijk is, een gespierde motorkap en scherp uitgesneden koplampen.

Motorisch wordt er gewag gemaakt van een 1.4-benzine, een 1.8-benzine, een 1.6-diesel en een 2.0-diesel. Vermogens gaan van 120 pk tot 260 pk. De voorstelling van deze nieuwe Skoda kan je verwachten op het autosalon van Genève in maart volgend jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws