Lotus maakte afgelopen jaar 90 miljoen euro verlies

lotus-evora-2

De wind zit Lotus nog lang niet in de zeilen. Maar er is beterschap op komst. Hoewel het dit jaar alweer 90 miljoen euro verlies maakte, is het een enorme vooruitgang vergeleken met de 213 miljoen euro van een jaar voordien.

Het is een bewogen jaar geweest voor Lotus. Het moest door aanhoudende verliezen en tegenvallende verkoopcijfers 300 werknemers ontslagen. "Als je 1.200 wagens verkoopt, kan je geen 1.200 mensen in dienst houden" aldus de CEO Jean-Marc Gales. Die verkoopcijfers moeten wel dringen omhoog, aldus de CEO. Hij verwacht volgend jaar 2.000 auto's te kunnen verkopen.

Maar er waren ook verwachtingen. In het fiscaal jaar 2013 maakte de Britse autobouwer 213 miljoen euro verlies en kreeg het de opdracht zo snel mogelijk break-even te draaien. Dat kon het dit jaar nog niet waarmaken. Het sloot het fiscaal jaar 2014 af met een verlies van 90 miljoen euro. De CEO is tevreden met dat resultaat en is ervan overtuigd dat ze break-even zullen draaien per 2016.

Een van de factoren die Lotus daarbij moet helpen is de nieuwe line up van de Evora die in Genève zal worden voorgesteld. De middenmotor sportwagen zou zelfs een crossover-variant krijgen, al is dat laatste officieel nog niet bevestigd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws