Officieel: Infiniti Q60 Concept (2015)

infiniti_q60_concept

De Q50 wist ons niet helemaal te overtuigen, maar op conceptvlak weet Infiniti steevast knappe dingen neer te zetten. Zo hebben ze de Q50 Eau Rouge met Nissan GT-R-Motor en de Q80 met zijn heerlijke lijn. Deze Q60 moet de voorbode zijn van een Q50 Coupé.

Infiniti is één van de minst bekende merken in België. Toch doen ze er alles aan om tot het select groepje premium Duitsers te horen, ook al zijn ze Japans. Met de Q50 doen ze een gooi naar die titel, maar missen ze het doel met enkele lengtes.

Dat deze Q60 meer succes kan oogsten betwijfelen we, maar we kunnen hem alvast niet pakken op zijn looks. Want tegenover zijn voorganger, de G Coupé staat de Q60 er met volle overtuiging. Een ranke voorkant met stevige grille, breed uitgesneden flanken en de opmerkelijke C-stijl die Infiniti lijkt te implementeren op alle toekomstige modellen.

Nog maar een concept

We mogen natuurlijk niet vergeten dat deze Coupé nog steeds een concept is. Want Infiniti zijn heer en meester in het creëren van strakke concepts om er bijna nooit een productieversie van te maken. De Q60 krijgt zijn debuut op het autosalon van Detroit volgende week.

Over een productieversie wordt nog met geen woorden gerept.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws