Defender na 67 jaar op pensioen, krijgt uitzwaaimodel

land-rover-defender-celebration-series_01

Als het van de regering af hangt, zullen we tot ons 67ste moeten werken. Hoe lang dat is vraag je best aan de Land Rover Defender, want die gaat na 67 productiejaren op pensioen. Om dat te vieren, lanceert Land Rover drie speciale modellen.

Menig Land Rover-fan zal december 2015 in zijn agenda noteren, dan zal namelijk het laatste exemplaar van de Defender van de band rollen. Waarmee we na zo'n stevige 67 productiejaren afscheid nemen van de hoekige offroader met ladderchassis. Het werd namelijk stilaan onmogelijk om de wagen te laten voldoen aan alle milieu- en veiligheidsnormen. Wat verwacht je na een zestal decennia?

Toch laten de Britten dit historisch moment niet zomaar voorbijgaan, de laatste exemplaren zullen namelijk uit een speciale reeks komen. Niet één, maar liefst drie verschillende modellen zullen deel uitmaken van die reeks. We sommen ze even voor je op:

Defender Heritage Edition: voor de nostalgie

land-rover-defender-celebration-series_01

Een ode aan de originele Defender die toen nog door het leven ging als Series 1. Dat merk je aan het Grasmere Green kleurtje in samenwerking met het witte dak. Verder herken je deze editie aan het klassieke radiorooster. Ook fijn: her en der plakken badges met 'HUE 166' er op. Een vette knipoog naar de nummerplaat van het eerste preproductiemodel.

Defender Autobiography Edition: voor het luxepaard

land-rover-defender-celebration-series_01

Bij Range Rover kan je al jaren kiezen voor meer luxe met de Autobiography-badge. Nu komt 'ie ook naar de Defender. Zo krijg je heerlijk lederen stoeltjes met Autobiography er in gestikt en de nodige comfortspullen. Onder de kap wordt het vermogen opgevoerd van 122 naar 150 pk.

Defender Adventure Edition: voor het avontuur

land-rover-defender-celebration-series_01

Misschien wel de knapste van het trio. Niet meer luxe of een hommage aan vroeger, wel pure offroad-prestaties. Zo kan je het ruwste terrein aanvallen dankzij extra bodembescherming, snorkel op de A-stijl en dikken banden van Goodyear. Het oranje kleurtje zorgt er dan weer voor dat je zeker opvalt in het midden van de taiga.nge Lego-bouwers konden al kennis maken met de Defender.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws