Subaru gaat 5X lekker op autosalon van Tokyo

highlevorg_s_concept_01

Op het thuissalon in Tokyo pakt Subaru hard uit. Van een BRZ GT300-racewagen tot de XV in een sportiever kleedje. Wij zetten het geweld van Subaru even op een rijtje.

Het Tokyo Auto Salon staat erom bekend om redelijk wat tuningsgeweld toe te laten van eigen land. Dat is op de stand van Subaru niet anders. In België moeten we het doen met de WRX STI en BRZ - ook niet slecht -, in Tokyo staat de stand tot de nok gevuld met kwijlgerief. Spijtig genoeg zijn het merendeel ervan concepts die waarschijnlijk nooit het productiestadium halen. Al houdt dat ons niet tegen om ze te delen met jullie.

Legacy B4 Blitzen

'B4 Blitzen' is voor echte Subarufans een even belangrijke term als 'STI'. Rond de eeuwwisseling collaboreerde het Japanse merk namelijk met Porsche om een unieke Legacy op de baan te zetten. Nu continueert Subaru die naam met deze B4 Blitzen concept. Specificaties zijn er niet gegeven, maar de conceptwagen krijgt de typerende kofferspoiler en rood kleurtje mee. Vooraan steelt een agressievere voorbumper de show.


XV Sport concept

Meng het overdreven spoilerwerk van de Nissan Nismo-modellen met een XV en je krijgt deze XV Sport. Bredere wielkasten, een splitter aan de voor- en achterbumper, stevige velgen en een knalgeel kleurtje. Een kleurtje dat zich doorzet in het interieur, tot en met de startknop! Onder de kap schuilt een 2.0-liter benzine met 150 pk en 196 Nm. Maar het is wederom een concept, dus verwacht hem niet meteen bij de dealer.


Levorg S concept

De stationwagen van de Legacy die we - net zoals de Legacy - niet in België krijgen. Dat zie je ook aan de naam, want het gebraak van letters staat voor 'LEgacy, reVOlution, touRinG'. Deze S Concept toont de voorbode van een STI-model met heerlijk 19-duims schoeisel van BBS, een sportieve voorbumper en een carbon dak. De kracht komt van de 2.0-liter benzine die aangepast werd met een aangepast luchtinlaat en sportuitlaat. Cijfers geeft Subaru niet mee.


WRX S4 Prova

De tuningsbak op de stand. Want tuningshuis Prova mocht loos gaan op een WRX STI. Het resultaat komt zo uit Need For Speed gelopen qua styling. Laat je echter niet verassen, want onderhuids zorgen een ophanging van Ohlins, performante remmen en een Fujitsubo Super Ex uitlaatsysteem voor betere prestaties. Wederom wordt er geen gewag gemaakt van prestaties.


BRZ GT300

De BRZ die het moet gaan opnemen in de Super GT Series, zowat de Japanse DTM. Uiterlijke veranderingen zijn natuurlijk stevig dankzij de aerodynamische kit. BBS zorgt voor de velgen en AP Racing voor de remmen. Binnenin kijk je op een kaal interieur met zitmeubilair van Recaro. De 2.0-liter benzine levert 350 pk en 441 Nm. Een heerlijk trackspeeltje lijkt ons.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws