Tesla zet productieklare Model X online

tesla-modelx_01

Tussen al het NAIAS-geweld door heeft Tesla in alle stilte de Model X op haar website gezet. Met extra informatie en de mogelijkheid om er ééntje te reserveren voor begin 2016.

Tesla is al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van de Model X. Daar is een goede reden voor, want een SUV met zeven zitplaatsen is een gegeerd goed in Amerika. Daarom moet het van de eerste keer juist zijn. Uit de nieuwe informatie die Tesla vrij gaf lezen we dat hij in drie versies komt: 60 kWh, 85 kWh, en 85 kWh Performance. Dat is exact hetzelfde bij de Model S, al beschikt de Model X standaard over de Dual Motor. Daardoor beschik je met de krachtigste variant, de P85, over maar liefst 700 elektrische paarden. De range wordt geschat op zo'n 400 km.

tesla-modelx

X-Wing

Buiten de extra ruimte en de zeven zitplaatsen zijn het vooral de Falcon Wing deuren die met de aandacht gaan lopen. Want Tesla kon natuurlijk niet gewoon een normale SUV op de markt zetten. De achterste deuren vouwen namelijk omhoog en slaan dan open als vleugels. Dat maakt het stukken makkelijker voor de derde zitrij om in en uit te stappen. Zelfs in de smalste parkeerplaatsen. Over ondergronds parkeerplaatsen wordt dan weer wel gezwegen.

Reserveren kan via de website van Tesla. Dat kost je 4.000 euro om zeker te zijn dat je één van de eerste zal zijn bij de leveringen begin volgend jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
buyck 17:57
afbeelding van buyck

PRACHTIG NIEUWS ! Kijk er al lang naar uit. Dat TESLA zo snel mogelijk begint met leveren !

Glenn 18:17
afbeelding van Glenn

Mja, les goûts et les couleurs zekers ...

Millie 18:19
afbeelding van Millie

Deze lijkt toch wel heel hard op de BMW 2 active tourer vind ik

Wim 08:44
afbeelding van Wim

en dan, vleugendeuren! ;)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws