Sin R1 GT is sinister trackdayspeeltje

sinr1_road_car_bruntingthorpe_presentation_38

Het Britse Sin met Bulgaarse roots racet al enkele jaren in de GT Cup met haar eigen wagen, de GTB. Daarvan hebben ze nu een straatlegaal model gemaakt dat luistert naar de naam R1 GT en beschikt over sinistere looks en 450 pk.

De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van het merk Sin. Maar met de komst van de R1 GT zou dat wel eens helemaal kunnen veranderen. Onderhuids een buizenframe dat goedgekeurd is door de FIA. De carrosseriepanelen zijn dan weer van carbon. Het maakt alvast dat het gewicht van deze extreme creatie op 1.150 kilogram komt te liggen.

Dat lichte gewicht wordt rechtdoor gekatapulteerd door een LS3 V8 van Chevrolet met 450 pk en 430 Nm aan koppel. Genoeg voor een sprintje naar de honderd in zo'n 3,5 seconden en een topsnelheid van 300 km/u. Ook met bochten weet 'ie best om te gaan dankzij een dubbele wishbone ophanging met aanpasbare ophanging en een mechanisch gelimiteerd slipdifferentieel achteraan.

Het merk vraagt +90.000 euro voor de R1 GT afhankelijk van welke transmissie je kiest. Op jaarbasis kunnen ze alvast 120 exemplaren bouwen. Al zou het ons verbazen moesten ze dit halen. Het is alvast een fijn alternatief voor pakweg een Mosler.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws