Hier is de dakloze Noble M600

noble-m600-speedster_03

Dat Noble de M600 Speedster zou voorstellen op de Brusselse Dream Cars tentoonstelling was al langer bekend. Maar vandaag maakten ze ook specificaties bekend, vergezeld van een paar beelden.

Een Noble is iets exclusief, op jaarbasis worden er minder geproduceerd dan pakweg Ferrari's, Rolls Royces of Lamborghini's. Daarom is de komst van een nieuw model een speciale gebeurtenis. De M600 Speedster werd begin dit jaar eigenlijk al voorgesteld op Britse bodem tijdens een show aldaar, maar beleeft in Brussel zijn iets opvallender debuut.


Meer dan vier jaar geleden is het al dat de coupé-versie van de M600 het licht zag, maar volgens Noble kan de techniek nog een tijdje mee. Daarom krijgt de Roadster een 4.4 V8 van Volvo-makelij onder de kap. Noble bracht het vermogen naar maximaal 650 pk dankzij twee Garrett turbo's, ook een versie met 450 of 550 pk is beschikbaar. Het geheel weegt rond de 1.200 kg.

De Noble is dan ook een supercar pur sang. In iets meer dan 3 seconden vlam je van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid ligt pas op 360 km/u. Noble wil de productie van de cabrio M600 aanvangen na de zomer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 21:30
afbeelding van Rob

,, One of the most frequent questions we are asked is 'what of the current supercars is your competition?' Our honest reply is 'none whatsoever'. "

Dat komt uit de online brochure van deze wagen. En precies dat, precies dat is wat mij zo aanspreekt aan dit merk. Noble is Noble en Noble zal Noble blijven. Dat betekent dat je twee keuzes hebt bij hun auto's:

je wilt hem. Of je wilt hem niet.

That's it. Argumentatie van je keuze is niet nodig. En ik wil hem ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws