Toyota Alphard & Vellfire: De gekste busjes van de klas

toyota-alphard-2015_03

Op de Japanse thuismarkt zijn er een hoop gekke dingen te vinden van Toyota, maar de Alphard en Vellfire schieten toch de hoofdvogel af. Minibusjes die door hun styling zo uit en Transformer-anime komen gelopen. Toyota's assemble!

Terwijl wij in Europa zitten te zaniken over de grootte van de grille van de Audi Q7, zitten ze in Toyota met deze twee busjes. Nu ja, eigenlijk één busje dat onder twee verschillende sub-merken wordt verkocht en daardoor subtiele designverschillen heeft. Maar de grille, die blijft met de nieuwe generaties zowel op de Alphard als op de Vellfire aanwezig.

Onder de kap van deze in your face MPV's een 2.5-liter viercilinder benzine, een 3.5-liter V6 benzine of een hybrdie-setup. Configuraties gaan van 7 tot 8 personen en optioneel kan je de instap voor mensen met een handicap vergemakkelijken door een uitklappende stoel. Enorm praktisch én gewoonweg knap.

In België moet je deze busjes niet meteen verwachten. Misschien maar goed ook, want het design zou iets té hard uit de band springen. Wij weten alvast waar Lexus haar mosterd haalt...

toyota-alphard-2015_03
toyota-alphard-2015_03
toyota-alphard-2015_03
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
chuwie 12:39
afbeelding van chuwie

Een vervanger voor de previa hier?
In ieder geval, de alphard bestaat al een paar generaties daar, niet enkel japan maar ver heel zuid oost Azië hebben ze die daar.

B4 18:14
afbeelding van B4

De Previa is een stukje minder luxueus. Deze tweeling kijkt eerder richting de Japanse Honda Elysion en Nissan Elgrand, en verder naar onze Mercedes V-Klasse. De prijskaartjes zitten dan ook op hetzelfde niveau...

Die uitklappende stoel werd trouwens elektrisch, en de andere zetels achteraan zijn ook elektrische leverbaar, net als verwarming en ventilatie.

Erik Van den Eynde 12:57
afbeelding van Erik Van den Eynde

I
ALs er iemand weet of deze Alphard toevallig op één of andere manier toch in Belgie kan gekocht worden, die mag het me laten weten, gewoon fantastische wagens, er is zeker een publiek voor in belgie !!
Groeten

radjes kumar 16:44
afbeelding van radjes kumar

Wat kost Toyota felfire?

Vandepoel 12:05
afbeelding van Vandepoel

Kunnen wij de alfart zelf invoeren . Ineens algewekt met een elektrische Rolsol . En wat is de prijs hiervan. Stuur aan de linkse kant . Woonplaats Hasselt
Graag advies hier over .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws