McLaren 675 Longtail komt naar Genève [VIDEO]

mclaren-675lt-teaser_01

Pas maar op je tellen Ferrari, want McLaren heeft haar zinnen gezet op een 458 Speciale-rivaal. De productievariant daarvan luistert naar 675LT en zal worden voorgesteld op het autosalon van Genève in maart.

Er waren wat geruchten, maar nu maakt McLaren het nieuws officieel: er komt een hetere 650S. Meer nog, het Britse merkt gaat er prat op dat de 675LT de lichtste, snelste en puurste van het gamma zal zijn.

Naamverklaring

Bij Ferrari maken ze iets speciaals en plakken ze er dan ook maar de 'Speciale'-benaming op, bij McLaren gaan ze iets Duitser te werk. Want 675LT klinkt als wat cijfer- en lettergebraak, maar er zit een logica achter. Zo staat 675 voor het aantal pk's. Kracht die van een TwinTurbo 3.8-liter V8 zal komen. 'LT' staat dan weer voor 'Longtail'. Een term die we ook al zagen op de McLaren F1 destijds en terugslaat op een - ietwat - verlengde achterkant om in het voordeel te spelen van de aerodynamica. Toch wordt 'ie niet zwaarder, want het gewichtsverlies wordt geschat op zo'n 100 kg.

De komende weken zullen we stukje bij beetje meer info krijgen van deze 458 Speciale-killer. De apotheose is dan voor het autosalon van Genève waar hij op de showvloer zal staan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws