Citroën DS4 krijgt nieuwe motoren in 2015

2015-citroen-ds4-gets-new-engines-including-a-180-hp-2-liter-diesel_1

Niet iedereen is er fan van, maar bij Citroën blijven ze mede dankzij de DS-Concept stores flink in de DS4 geloven. En net daarom komen er een aantal interessante motorisaties het gamma versterken.

De DS4 heeft voor- en tegenstanders. Voor de één lijkt hij gewoon veel te hard op een gewone C4, voor de ander is hij dan weer beter omdat hij wat meer luxe kan bieden. Bij PSA geven ze hem niet op en gaan ze in 2015 een aantal nieuwigheden op motorisch gebied introduceren om ook de laatste ontwikkelingen van het merk in de DS4 te lepelen.

Bij de benzineversies komt er een nieuwe 1.6 liter THP turbomotor met 165 pk gekoppeld aan een 6-traps automaat, die we ook al in de Peugeot 308 konden terugvinden.

Interessanter nieuws bij de zelfontbranders, want hier komt er een nieuwe BlueHDI 2 liter turbodiesel met 150 pk en 370 nm koppel beschikbaar, gekoppeld aan een manuele 6 versnellingsbak. Toppen doen we hier met diezelfde 2 liter turbodiesel met 180 pk en 400 Nm koppel, maar dit keer gekoppeld aan dezelfde 6-traps automaat die we hierboven bij de benzineversies al vernoemden. Deze 180 pk sterke variant kende zijn introductie al vorig jaar in de nieuwe Peugeot 308 GT. Inzake gulzigheid zou deze laatste moeten toekomen met een gemiddeld verbruik van 5,5 l/100km.

Binnenin zouden er een aantal subtiele veranderingen worden doorgevoerd inzake styling en ergonomie, waarvan het nieuwe 7-inch touchscreen navigatie de belangrijkste vernieuwing zou moeten zijn voor 2015

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws