Het punt voorbij: Nissan 370Z Nismo Roadster concept

nissan-370z-nismo-concept_03

De Nismo behandeling van de Nissan 370Z kan je zien als het summum van handeling, kracht en evenwicht voor de coupé. Maar hetzelfde doen met de cabrioversie, dat begrijpen we niet echt goed. Toch beleeft de 370Z Nismo Roadster Concept zijn debuut op het autosalon van Chicago.

Stel je kan zo'n 370 Nismo wel smaken, echter vind je het dan spijtig dat niemand je ziet zitten. Dan heeft Nissan nu de oplossing voor je, want ook de 370Z Roadster krijgt een Nismo-behandeling. Momenteel nog als een concept, maar afhankelijk van de - positieve - commentaren kan dit wel eens realiteit worden.

Zelfde inborst, meer m'as-tu vu

Op papier ziet het er alvast goed uit. Want ook hier zit er een 350 pk sterke 3.7-liter V6 onder de kap te sluimeren. Verder krijg je ook de aangepaste ophanging en het verstevigde chassis... plus nog wat extra verstevigingen, want zo'n cabrio is van nature een stuk minder stijf. De motor, die wordt dan weer gekoppeld aan een automaat in deze concept.

Visueel neemt de concept de styling van de coupé één op één over, al werd er voor een iets minder extreme spoiler gekozen. Bij Nissan zijn ze er alvast van overtuigd dat er klanten zullen zijn voor een productiemodel. Maar wie koopt dit? Want een Nismo koop je omdat je weet dat het ding geweldig zal rijden, maar dit zal nooit zo goed rijden als zijn gesloten broertje. Een gevalletje 'omdat het kan' lijkt ons.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws