Peugeot werkt aan zevenzitter 6008

peugeot_sxc_concept_01

De crossovers van Peugeot doen het goed. Erg goed zelfs. En met het publiek dat Peugeot daarmee aantrekt is er nu een nood gekomen aan een nog grotere zevenzitter, een wagen die bevestigd zou zijn voor 2017.

Peugeot heeft afgezien van de financiële crisis, laat dat duidelijk zijn. dat ze destijds hun hoofdkantoor in Parijs moesten verkopen voor de nodige cash is daar een droevig voorbeeld van. Maar de Fransen hebben zich herpakt. Herpakt met mooi getekende wagens die goed rijden en zich kunnen onderscheiden in de massa.

Het doelpubliek dat daarvoor smolt, krijgt in 2017 een nieuwe grote zevenzitter. Een wagen die intern P87 wordt genoemd maar volgens bronnen weldegelijk de 6008 zal worden - vermoedelijk als opvolger van de 5008. De wagen zou gebouwd worden op het EMP2 platform, hetzelfde platform als waarop de C4 Grand Picasso werd gebouwd. Groot verschil is dat de 6008 vierwielaandrijving zou krijgen, wat nooit eerder gedaan werd op dat EMP2 platform. Inzake looks zouden we moeten kijken naar het SXC concept, dat werd in 2011 in Sjanghai getoond.

De productie van de Peugeot 6008 zou in de fabrieken van La Janais gebeuren. Daarmee verzekeren de lokale Fransen zich er van werkzekerheid, want het heeft er lang er spannend geweest of de fabriek zou open blijven of niet. Maar, ondanks de lokale productie zal de 6008 ook in China worden gebouwd gezien de grote interesse daar.

De Peugeot 6008 komt er in 2017 aan zal twee jaar nadien ook als benzine plug-in hybride beschikbaar zijn.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws