EuroNCAP: Audi TT is 4 sterren waard

euroncap-audi-tt

EuroNCAP heeft voor de eerste maal dit jaar resultaten van crash tests gepubliceerd. Drie deden ze er, en de score van de nieuwe Audi TT is het meest opvallend.

Want de Audi haalt geen vijf maar slechts vier sterren. De boosdoener is de score bij de inzittenden, waar 68 procent werd gehaald terwijl de geteste minivans daar 91 procent halen. Nogal wiedes, want EuroNCAP beoordeelt op de mogelijkheid om kinderzitjes achterin vast te maken. En wie onze test met de Audi TT las, weet ook dat collega Yannick al opmerkte dat er op de achterste zetels weinig plaats is.

Dat vindt dus ook EuroNCAP, waardoor ze punten aftrekken. Daar had Einstein een idee over; "If you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid." Want zegt nu zelf, wie gaat proberen om een MaxiCosi op de achterbank te wringen?

busjes

Behalve Audi's nieuwe coupé werd dus ook een duo bestelbusjes getest, weliswaar in hun personenvervoergedaante. Ook de Renault Trafic en Opel Vivaro werden gecrasht, zij kregen beiden drie sterren, al werden zij onder het 'heavy vehicle' systeem getest. Volgend jaar wil EuroNCAP dit soort busjes gaan testen op dezelfde basis als hun personenwagentests, zodat de resultaten beter vergeleken kunnen worden.

vernieuwing

Wie goed naar de bovenste foto heeft gekeken, zag dat EuroNCAP een nieuwigheid heeft ingevoerd. Behalve de vaste stootstang wordt nu ook een muur geïntroduceerd. Die dient om de verstevigde structuren beter te kunnen testen. De organisatie bracht ook een wijziging in de personenopstelling, zo willen ze stadsauto's gaan testen waarin een vrouwelijke testdummie achter het stuur zit, met een persoon achterin.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws