Tesla krijgt geen voet aan de grond in China, moet op ontslagronde

tesla-china

Tesla's woeste uitbreidingsslag is een slimme manier om snel de wereld over te nemen. Maar als het ergens niet goed gaat, dan brandt de kaars ook veel sneller op. In China krijgt het merk amper modellen verkocht waardoor het daar zo'n 30 procent van haar werknemers moet ontslaan.

Het is een gewaagde strategie van Tesla, op alle markten met kracht binnenvallen. Dat lijkt op sommige plaatsen zijn vruchten af te werpen. Niet zo in China. Dat is slecht, zeer slecht, want het land is niet voor niets één van grootste afzetmarkten voor wagens. Tesla, die verkochten er begin dit jaar amper 120 modellen. Klinkt best veel, maar voor een land met zo'n 1.4 miljard inwoners is dat een peulenschil.

De gevolgen zijn dan ook stevig. Het Amerikaanse merk wilt haar Chinese afdeling inkrimpen door maar liefst 30 procent van de werknemers te ontslaan. Een ontslagronde die vooral bij de marketing (1 op 2 krijgt zijn ontslag) en bij de georganiseerde proefritten zijn weerslag zal hebben. Voordien zorgden 20 mensen voor de ritten, binnenkort maar 2.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws