Eigenaars nieuwe Corvette klagen over gekraakte banden bij levering

corvette-banden_01

Heb je maanden gewacht op je Corvette Stingray of Z06, kom je tot de vaststelling dat de wagen eigenlijk onbruikbaar is door scheurtjes in de banden. Een klacht die meer en meer eigenaars aan het melden zijn.

Het euvel kwam aan het licht via een forum voor Corvette-eigenaars. Daarop klaagde iemand dat zijn gloednieuwe Corvette last had van scheuren in de band bij ontvangst. Niet veel later meldden een resem aan andere eigenaars hetzelfde probleem. Een dealer in San Diego had weet van maar liefst vijf zo'n gevallen bij hem. Maar wat is er aan de hand?

Winter is de boosdoener

Michelin is de bandenleverancier voor de Stingray & Z06 en voelde zich genoodzaakt om het probleem te verduidelijken. Zo had Amerika te maken met een extreem koude winter, niet meteen de beste vriend voor zomerbanden. waardoor sommige recent verscheepte Corvette-modellen scheuren vertonen in de band. Gewoonweg omdat ze kapot gevroren zijn.

Het Franse bandenmerk raadt sowieso af om met zomerbanden te rijden bij temperaturen minder dan zes graden (Celsius). Op wie de kosten van een setje nieuwe banden valt is nog niet helemaal duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws