Opel Guiding Light: Bestuur koplampen met je ogen

opel-guiding-light

Dus jij dacht dat het ging stoppen bij lasertechnologie? Opel is bezig met het creëren van koplampen die je kan besturen met je ogen. Belichten waar je naar kijkt, alvast geen slecht idee...

Koplampen die bestuurd worden door de ogen van de bestuurder, dat wilt Opel realiseren met Guiding Light-systeem. Dankzij eyetrackingtechnologie die samen met de Technische Universiteit van Darmstadt is ontwikkeld zullen de lichten dan schijnen naar waar je aan het kijken bent. Dat gaat verder dan je denkt want tuur je verder in de straat, dan zal het systeem dat ook moeten kunnen lezen en verder schijnen.

Vloeiende beweging

Een van de grote struikelblokken is de manier waarop onze ogen - onbewust - van punt naar punt springen. Dat zou ervoor zorgen dat ook je lichten heel de tijd aan het springen zijn. Opel bouwde een vertraging in waardoor het systeem zo vloeiend mogelijk een overgang maakt.

Momenteel is het merk al zo'n twee jaar bezig aan de technologie, wanneer een productiemodel er mee wordt uitgerust is nog niet duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Roco 21:54
afbeelding van Roco

die gaan er dus vanuit dat we zelf met de auto blijven rijden en biet van autonome wagens

berre 21:53
afbeelding van berre

er zullen menig knappe jongedames verlicht worden... tot ongenoegen van moeder de vrouw in de passagierszetel... opel. wir leben geschieden :-)

Black Sheep 00:04
afbeelding van Black Sheep

Dat zal nogal wat geven als ik 's nachts op de autostrade in mijn achteruitkijkspiegel kijk

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws