Mercedes wil 10 nieuwe plug-in hybrides tegen 2017

mercedes-c350e-pluginhybrid_2

Bij Mercedes voelen ze zich goed bij de nieuwe plug-in hybride techniek die voor het eerst werd gebruikt op de S500 Plug In Hybrid. Nu de C350e er zit aan te komen, maakt Mercedes haar plannen bekend om in de komende jaren 10 nieuwe plug-in hybrides op de markt te zetten.

Wélke modellen ze zullen uitbrengen, houden ze nog even geheim, al kunnen we zelf een aantal van die modellen bedenken. Zo is het niet ondenkbaar dat de V-ision concept car op basis van de V-Klasse binnenkort in productie gaat. Ook de ML krijgt binnenkort een opvolger en aangezien zowel Audi, Volvo als nu ook BMW een plug-in hybride variant van hun grootste SUV hebben, zou het maar wat gek zijn als Mercedes niet zou volgen.

Mercedes kondigt verder aan dat de benaming 'PLUG-IN HYBRID' alleen op de kofferklep van de grote S-Klasse past en dat die naam voortaan wordt vervangen door de letter 'e'. Zo wordt de plug-in hybride C-Klasse gedoopt tot C 350e, een toevoeging die ook op de toekomstige modellen komt.

mercedes-c350e-pluginhybrid

daling van CO2-uitstoot

Mercedes meldt dat de plug-in hybrides een handig middel waren om de CO2-uitstoot van 129 g/km te halen. Dat cijfer werd opgelegd door de EU voor 2014.

"Plug-in hybrids are a key technology on the road to the local emission-free future of the automobile," legt Prof Dr Thomas Weber, Manager bij Daimler AG uit, "plug-in hybrids offer our customers the best of both worlds; in the city they can drive in all-electric mode, while on long journeys they benefit from the combustion engine's range. In addition, hybridisation makes the combustion engine more efficient and brings with it a special type of dynamic performance - making driving an absolute pleasure."

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws