Opel en Chevrolet verdwijnen uit Rusland

gm-292629

General Motors maakte vandaag bekend dat Opel en Chevrolet niets meer te zoeken hebben in Rusland. Tegen het einde van dit jaar zullen ze de activiteiten bij de Russen stoppen.

Je had het misschien niet gemerkt, maar Chevrolet wordt sinds begin dit jaar - op de Corvette en Camaro na - niet meer verdeeld in ons land. Ook in Rusland plant Chevrolet nu een vertrek samen met Opel, al heeft dat daar wat meer voeten in de aarde.

Want in Sint Petersburg heeft Opel nog een fabriek in gebruik. Daar wordt de Astra berline - gebaseerd op de vorige Astra - gebouwd. De economie in Rusland zit op zijn gat, waardoor de productie al een aantal keren werd stilgelegd. Een daling van de koers van de roebel, gevolg van de westerse sancties tegen Rusland, zorgt ervoor dat General Motors zich terugtrekt.

Wie vreest om geen Amerikaanse trucks meer tegen te komen op de Russische dashcamfilmpjes, kan op beide oren slapen. Chevrolet blijft de Tahoe er leveren net zoals de Camaro en Corvette. Ook de Chevrolet Niva blijft in productie.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws