Kia toont ranke schetsen van nieuwe Optima

kia-optima-teaser-2015_01

Begin volgende maand zal Kia de vierde generatie Optima voorstellen op het autosalon van New York. Deze teasende schetsen moeten aantonen dat de D-segmenter best wel wat trekjes leent van de Sportspace concept.

Op het autosalon van Genève stond de lekkere Sportspace te blinken. Een stationwagen waarvan je wist dat hij de voorbode was van de nieuwe Optima. Terecht blijkbaar, want Kia wist ons op het salon te vertellen dat het design van de Optima al goedgekeurd was en het productiemodel niet lang meer op zich ging laten wachten. Geen leugen, want op 1 april haalt Kia het doek van de vierde generatie op het autosalon van New York.

Obsessief bewerkt

De Zuid-Koreanen spreken alvast van een 'met passie gedesignde en obsessief bewerkte wagen'. De schetsen tonen alvast een brede heuplijn, een expressief voorsteven en geprononceerde wielkasten. Ga er echter maar van uit dat de daadwerkelijke productieversie een stuk braver zal ogen. Dat was ook het geval bij de Skoda Superb. Niet toevallig één van zijn grootste rivalen.

kia-optima-teaser-2015

Eind dit jaar gaat de Optima in productie en volgend jaar krijgen we de Optima SW. Zuid-Koreaans voor 'stationwagen'.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws