Tesla brengt einde aan range anxiety met update 6.2, maar niet op de manier hoe jij denkt

rijtest-tesla-model-s-day3_02

Alsof het een gsm was heeft Tesla software-update nummertje 6.2 klaar voor de Model S. Die moet de range anxiety voor eens en altijd de wereld uit helpen. Maar wacht, er is meer.

Twee nieuwe stukjes software zorgen er voor dat je nooit geen afstandsvrees meer moet hebben. De Trip Planner werkt samen met het navigatiesysteem om automatisch oplaadstops in te plannen tijdens verre ritjes aan Superchargerstations (moest je voordien nog zelf doen). Het Range Assurance systeem geeft weer wanneer je verder gaat rijden dan je nog range hebt en meldt waar oplaadpunten zijn. Iets dat ze bij BMW al langer toepassen in de i3 en i8.

Tussendoor ook even noodremmen

Naast al dat tripgeplan steekt Tesla een stuk interessantere software in de Model S. Heb je de nieuwe generatie met een rader vooraan, dan beschik je voortaan over een noodstop die automatisch de remmen gebruikt wanneer een botsing dreigt.

Verder krijgt je ook een nieuw dodehoeksysteem dat werkt tussen de 30 en 140 km/u. Wanneer een voertuig in de dode hoek van je wagen is, dan zal een signaal op het dashboard verschijnen. Ga je toch naar opzij, dan wordt dat signaal rood, klinkt er een signaal en zal het stuur vibreren. Tenslotte werd de topsnelheid van de S P85D opgetrokken naar 250 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws