Maf: De DeltaWing komt er als productiewagen

deltawing-production_02

Ken je de gek gelijnde Nissan DeltaWing nog die meereed tijdens LeMans in 2012? Daarvan komt er dit jaar nog een productiemodel op de baan. En nee, ze zijn niet gek geworden bij Nissan.

Waarom ze bij Nissan niet gek zijn geworden? Simpel, het Japanse merk heeft eigenlijk niets te maken met de ontwikkeling van de straatlegale DeltaWing. De raketvormige wagen werd destijds namelijk gecreëerd door de DeltaWing Technology Group, een merk waar ook het in de racerij bekende Panoz onder opereert. Toen ze in 2012 klaar waren met de wagen heeft Nissan de DeltaWing geperfectioneerd, er hun naam op geplakt en er een hoop geld tegen gesmeten voor LeMans. Kan je nog volgen?

VierzitWing

Nu wilt DeltaWing Technology Group terug meerijden in LeMans, maar ditmaal niet in de prototype-klasse. Het gevolg is dat ze van de wagen die ze willen inzetten een aantal homologatiemodellen moeten bouwen (hoeveel hangt af van in welke raceklasse ze willen opereren). Daarvoor hebben ze Panoz-designer Brian Willis aan boord gehaald om de straatversie uit te werken. Daarvan zou een tweezits GT, maar ook een vierzitter komen.

'Dit jaar willen de eerste prototypes van de straatwagens klaar hebben. We gokken op de late zomer, of het begin van de herfst', aldus Panoz. 'We zullen eerst de GT finaliseren omdat we er mee willen racen voor het einde van het seizoen.'

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws