Caterham blaast nieuwe wind door line up

caterham-seven_620r_01

Het Britse Caterham heeft haar line up eens grondig herbekeken. Daardoor kan je nu vijf verschillende modellen bestellen met uiteenlopende vermogens om meer logica in het gamma te krijgen. Drie daarvan zijn nieuw.

Tegenwoordig krijg je de keuze uit vijf Seven)modellen bij Caterham; de 160, 270, 360, 420 en 620R. Britten zijn echter Britten dus denk maar niet dat die cijfers terugslaan op het aantal pk's waarover de roadster beschikt. Nee, instappen doe je met de Seven 160 die 80 pk weet op te wekken. De 270 is nieuw en vervangt de huidige Roadsport 140 en Supersport. Kracht komt van een 1.6-liter Ford Sigma-motor, goed voor 135 pk en een sprint naar de honderd 5 seconden.

Een trapje hoger kom je de 360 tegen, die komt in de plaats van de Roadsport 175 en de Supersport R en beschikt over een 2.0-liter Duratec benzine wederom van Ford en doet het met 180 pk en een sprint naar de honderd in 4,8 seconden. Daarboven staat de Seven 420, die puurt 210 pk uit het blok en snelt daardoor in 4 seconden naar de honderd. De 420 vervangt de Superlight R400 in het gamma. Helemaal bovenaan blijft de 620 R staan met een stevige 310 pk.

caterham-seven_160

S en R pakket

Heb je eindelijk je motorkeuze gemaakt, dan kan je ook nog eens opteren voor het S- of R-pakket. Het S-pakket komt met een speciale straatophanging, 14-duims velgen, verwarming, een voorruit en lederen stoelen. Trackdayfans opteren beter voor het R-pakket. Met leuke speeltjes zoals een gelimiteerd sperdifferentieel, sportophanging, raceharnas, grotere 15-duims velgen en racestoeltjes.

Volgens Caterham baas Graham Macdonald is er nu meer dan ooit een 'Seven voor iedereen'. En als we de cijfermoes er op na gaan, kunnen we niet anders dan hem gelijk geven.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 15:27
afbeelding van Rebel

Nu wordt de keuze weer moeilijker, onlangs presenteerde Lotus de 3 Eleven en nu presenteert Caterham weer iets nieuws.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws