Nissan maakt automatisch remmen standaard in Japan

nissan-automaticbraking

Nissan maakte tijdens de officiële voorstelling van de X-Trail Hybrid ook nog iets anders belangrijk bekend, het zal in Japan namelijk het automatisch remmen standaard in elk volumeproduct van het merk voorzien.

Het automatisch remmen is geen nieuwe technologie. Vandaag vinden we die al in de full-option modellen van de meeste (premium) merken. Maar omdat veiligheid al geruime tijd bovenaan de prioriteitlijst staat van elke constructeur, is het voor vele merken ook van belang zich te kunnen onderscheiden van elkaar op vlak van veiligheid. Volvo heeft doet dat met airbags op de motorkap, Nissan doet dat nu met als eerste het automatisch remmen standaard te voorzien in elk volumemodel - in Japan.

Nissan heeft het voorlopig enkel nog over Japan, of de technologie ook standaard wordt in onze contreien werd niet bevestigd.

Voor Carlos Ghosn, CEO van de Nissan/Renault groep, is deze technologie een volgende mijlpaal in de ontwikkeling van zelfrijdende wagens. Nissan zou volgend jaar al met een eerste zelfrijdende auto willen komen, zij het conceptueel.

Ondertussen liet Toyota al weten dat het automatisch remmen steeds meer ging aanbieden in haar volumewagens, al wist het nog niet of het dat standaard of als optie ging doen. Wat ze wel wisten, is dat ze het plan van aanpak over de hele wereld zouden gelijktrekken en dus niet enkel in Japan, zoals Nissan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws