Deze Roller heeft een dikke spoiler achterop om SUV te spelen

rolls-royce-project-cullinan-mule_03

Nee, Rolls-Royce heeft haar zinnen niet gezet op een Phantom RS. Wel zien we hier de testmule voor de aankomende SUV van het merk. Het werkpaard kreeg alvast de naam 'Project Cullinan' opgespeld.

Het zou niet misstaan in de garage van een Amerikaanse rapper, zo'n verhoogde Rolls met een dikke spoiler achterop. Toch gaat het hier - gelukkig - over het stevig omgebouwde prototype voor de SUV die het merk binnenkort zal aanbieden. Waarom die spoiler er per se op moet, dat is ons niet geheel duidelijk. Misschien om extra neerwaartse kracht te simuleren dat zo'n blokkendoos van een SUV opwekt.

De echte baanbrekende technologie zit natuurlijk onder de huid van deze verkorte Phantom. Want speciaal voor hun SUV tovert Rolls-Royce een gloednieuw chassis uit haar hoed met vierwielaandrijving. Want het Britse merk wilt geen SUV op de markt zetten waarmee je enkel in de hoofdsteden kan flaneren, dit ding moet ook prestaties neerzetten op het onverharde. Of ooit iemand dat gaat doen, dat is een andere vraag natuurlijk.

rolls-royce-project-cullinan

O ja, waarom ze gekozen hebben voor de Project Cullinan benaming? De Cullinan is een diamant die deel uitmaakt van de Britse kroonjuwelen en het is de grootste ongeslepen diamant die tot nu toe op onze aardbol is gevonden. Zo, dat weten we dan ook weer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws