Officieel: Tesla Model S 70D (2015)

tesla-model-s-70d-2015_01

Tesla blijft gestaag haar line-up uitbreiden met nieuwe varianten van de Model S. Laatste in lijn is deze 70D. Het antwoord voor mensen die wel de vierwielaandrijving willen, maar niet de waanzinnige kracht van de 85D-modellen.

Alsof Tesla onze gebeden aanhoort. Want hadden we het er nog in onze exclusieve Belgische test van de P85D over dat de kracht van dat model misschien wat overdreven was, komt het Amerikaanse merk nu naar buiten met de 70D. Die doet het niet alleen iets gemoedelijker, hij kost nog eens stevig wat duiten minder.

Niet dat je daardoor met een soort van half gebakken Model S moet rijden, want de kracht van de twee motoren komt nog steeds op een stevige 334 pk en het 70 kWh sterke batterijpakket weet een range van 442 km op te tekenen. Een sprintje naar de honderd tik je trouwens nog steeds af in zo'n 5,4 seconden. Topsnelheid is gelimiteerd op 225 km/u.

Vanaf 77.100 euro

Vanaf 77.100 euro staat er zo'n Model S 70D aan je stopcontact thuis. Met standaard vierwielaandrijving, twee motoren, nieuwe 6.2 software, mogelijkheid tot snelladen, navigatie, internet, Lane departure warning, parkeersensoren, automatische noodrem en Keyless entry.

Samen met dit 'nieuw model' lanceert Tesla ook nog eens drie nieuwe kleurtjes beschikbaar op alle uitvoeringen: Ocean Blue, Obsidian Black, and Warm Silver. Wij noteren alvast dat de Model S 70D misschien wel de meest logische Tesla ooit gemaakt is.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws