Aston Martin wil crossover om niet failliet te gaan

astonmartin-crossover-1

Aston Martin wil haar toekomst verzekeren en is daarom hard aan het werk om haar gamma te vergroten. Zo staat de crossover die ze in Genève toonden effectief op de productie-agenda.

Het was de CEO Andy Palmer zelf die in een interview zijn plannen met Aston Martin uit de doeken deed. Hij stak van wal met het verwoorden van het belangrijkste onderdeel van zijn plannen: "in the first century we went bankrupt seven times, the second century is about making sure that is not the case.". Duidelijk.

Om het voortbestaan van het Britse merk te bewerkstelligen wil hij een elektrische sedan, een gewone sedan, een gloednieuw platform en een crossover.

De crossover stond als concept in Genève en zou in 2019 op de markt moeten verschijnen. De wagen zou gebouwd worden op een gloednieuw platform, een platform dat de basis zal zijn voor drie nieuwe modellen: die crossover is de eerste, een nieuwe sedan als tweede en een derde nog onbekend model. De nieuwe sedan zal allicht de opvolger van de DB9 worden. De elektrische sedan wordt allicht gebouwd op een bestaand platform.

Afsluiten deed de CEO met aan te kondigen dat de V12 uit het kamp van Ford gewoon beschikbaar zal blijven, net als de manuele versnellingsbak. Hij geeft wel aan dat toekomstige modellen zullen genieten van de samenwerking met AMG.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 20:54
afbeelding van Mesoerrie

Zou perfect kunnen doorgaan als een concept van Ford...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws