XC90 Excellence is eigenzinnig antwoord van Volvo op Audi's A8 van deze wereld

volvo-xc90-excellence-2015_01

Bij Volvo plannen ze niet meteen een rechtstreekse sedanrivaal voor de Audi A8, BMW 7 Reeks, Mercedes S-Klasse of Jaguar XJ. Al betekent dat niet dat de Zweden geen zin hebben in pure luxe. De XC90 Excellence is hun antwoord op die limousines.

Uiterlijk zou je het er niet meteen aan merken, maar deze Excellence speelt toch nog een trapje hoger dan de reguliere XC90. Je herkent de wagen alvast aan de nodige chromen omlijstingen, stevige velgen en subtiel 'kroontjes'-logo op de bips.

Binnenin kan de rakker zijn luxe echter minder goed verbergen. De achterbank bestaat bij de Excellence uit twee individuele stoelen met massage-, ventilatie- en verwarmingsfunctie. Verder bemerken we klaptafeltjes, twee stevige schermpjes, bekerhouders (die een verwarmings- en koelingsfunctie hebben), een klein koelkastje en handgemaakte kristallen glazen van het Zweedse Orrefors. Geen half werk lijkt ons. x

Al stoppen de Zweden daar niet, extra geluidsisolatie en speciale banden van Pirelli moeten er voor zorgen dat het zo stil mogelijk is in de cabine. Stilte die je kan verbreken met de geluidsinstallatie van Bowers & Wilkins met 19 luidsprekers. Verse lucht ademen doe je tenslotte via een ingebouwd luchtzuiveringssysteem. Volgend week zal Volvo de XC90 Excellence worden voorgesteld op het autosalon van Shanghai. Wat zo'n brok Zweedse luxe moet kosten is nog niet geweten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Autofan 13:19
afbeelding van Autofan

//EDIT: Aangepast, bedankt ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws