GM en PSA gaan nu ook samen bestelwagens bouwen

psa-gm-vigo

PSA (Peugeot & Citroën) en General Motors (Opel) kondigen vandaag aan te gaan samenwerken voor de bouw van een B-segment LCV. Een wàt? De opvolger van de Berlingo, Combo en Partner, oftewel de nieuwe generatie ludospaces.

De Opel Combo wordt nu geproduceerd op basis van de Fiat Dobló. Vanaf 2018 trekt Opel richting Peugeot en Citroën om samen met hen kleine bestelbusjes te gaan bouwen. Die worden ontwikkeld op basis van de LCV-architectuur zoals door de PSA-groep uitgewerkt. Beide merkengroepen behouden hun verscheidenheid door de eigenschappen van de respectievelijke merken te behouden.

De productie van de wagens zal doorgaan in de unit van PSA in het Spaanse Vigo. Daarmee is het het tweede project van de samenwerking GM-PSA dat in Spanje in productie gaat. Ook de bouw van een gezamenlijke B-segment MPV zal in Spanje gebeuren, op de productiefacliliteit van GM. In het Franse Sochaux wordt binnenkort dan weer een C-segment SUV gebouwd, zoals onderschreven in de samenwerkingsovereenkomst die GM en PSA in 2013 sloten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
petje.3 21:38
afbeelding van petje.3

Nog maar eens een verlaging van de gebruikelijke Opel-kwaliteitsnormen. Iedereen is bekend met de inferieure kwaliteit van Franse auto's. Rammelkarren. De Opel marketingboys doen hun best om aan te geven, dat het allemaal zo'n vaart niet loopt: immers de eigen karakteristieken van het merk zouden ruim behouden worden. Vergeet het maar. Op een PSA-product wordt gewoon een Opel-embleem gemonteerd en verder gaan de eigen karakteristieken van het merk niet. Opel rekent erop dat de meeste mensen daar dus met 2 voeten intrappen, maar niks is minder waar. Wat ze zelf niet meer maken, hoef ik niet meer. Ik deed immers al ettelijke kms met Opels. Met PSA produkten ben ik meer dan bekend via mijn werkgever. En wees maar gerust dat het een fameus aantal stappen achteruit zal zijn voor een doorwinterde Opel-klant die heel wat beters gewend is...aan mij verkoopt het merk geen auto meer als m'n huidige versleten is. Eruit met die toekomstige rommel.

Waxweazel 07:56
afbeelding van Waxweazel

Tuurlijk man ! .... -_-

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws