Audi A6 L e-tron: Zuinig, krachtig en niet voor ons

audi-a6-l-etron-2015_01

Beeld je in dat Audi een A6 op de markt brengt met 245 pk, een verbruik van 2,2 l/100km en een CO2-uitstoot van 52 g/km. Dat doen ze met deze A6 L e-tron. Een wagen die enkel zal verschijnen op de Chinese markt.

Dat las je goed, in Europa moeten we genoegen nemen met de A3 e-tron en de opkomende Q7 e-tron. Hun populaire middenklasser, de A6, krijgt enkel in China een plug-inhybride versie. Waarom? Daar hebben we ook het raden naar.

Maar goed, de verlengde A6 L - want daar kicken Chinezen op - krijgt samen met het e-tron achtervoegsel een elektromotor die de 2.0 TFSI benzine zal bijstaan. Goed voor een gecombineerde kracht van 245 pk en 500 Nm. Daarmee snelt deze zuinige Audi in 8,4 seconden naar de honderd en topt hij op een begrensde 210 km/u.

audi-a6-l-etron-2015

Ondanks zijn 2 ton die 'ie in de weegschaal legt weet hij een normverbruik van 2,2 liter en een CO2 uitstoot van 52 gram C02 per kilometer voor te leggen. Die cijfers zijn gebaseerd op de meetmethode van China. Dus in de realiteit liggen die misschien iets hoger.

Helemaal opgeladen kan je 50 kilometer elektrisch rondzoemen tot een snelheid van 135 km/u en in theorie moet je samen met de verbrandingsmotor 880 kilometer ver geraken. De wagen wordt geproduceerd in China bij FAW-Volkswagen, een joint venture tussen de Volkswagen groep en de FAW groep. Wil je dus de zuinigste A6 op aarde, dan moet je naar China verhuizen.

audi-a6-l-etron-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
lisa van bossche 20:09
afbeelding van lisa van bossche

mooie auto en mooi blauw

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws